Hydrauvision, Rabobank, Dow en Trinseo eerste Founding Partners Zeeuws-Vlaamse Studentenstad.

Published by Koen Verhagen on

Hydrauvision, Rabobank, Dow en Trinseo zijn de eerste werkgevers die Founding Partner van de Zeeuws-Vlaamse Studentenstad zijn geworden. Syndus Group en Mammoet hebben eveneens hun medewerking toegezegd. De Zeeuws-Vlaamse Studentenstad is een initiatief van Rootzz Zeeuws-Vlaanderen om het kennisniveau over de carrieremogelijkheden in Zeeuws-Vlaanderen bij studenten te verhogen. Het project kon gestart worden door een bijdrage van Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen en Rabobank.

Elk jaar wordt er een studentenstad uitgeroepen tot Zeeuws-Vlaamse Studentenstad. In die stad vindt dat jaar een groot event plaats waarbij studenten en Zeeuws-Vlaamse werkgevers elkaar kunnen leren kennen. Het event is gratis toegankelijk voor studenten, waardoor ze gedurende hun gehele studententijd op de hoogte blijven van de groeiende mogelijkheden in de regio.

Werkgevers kunnen tijdens het event op informele wijze hun bedrijf, stage-, scriptieopdrachten en mogelijkheden voor vakantiewerk presenteren. Gemeenten en provincie kunnen op hun beurt de aantrekkelijkheid van de regio als woon-werkgebied profileren. Het event wordt afgesloten met een feest, om te benadrukken dat Zeeuws-Vlaanderen wereldkampioen is in het combineren van het nuttige en het aangename.

Het enthousiasme voor het concept bij de Founding Partners is groot. “Dit soort initiatieven in Zeeland moeten we omarmen. Het zet Zeeland op de kaart en versterkt het merk Zeeland in Zuid Nederland en Belgie.”, vindt Neldes Hovestad, VP Operations Dow Benelux. Frans Kempenaars, directeur van Trinseo: “Wij hebben in Zeeuws-Vlaanderen heel veel waar we trots op kunnen zijn, daar mogen we zeker veel meer bekendheid buiten de provincie aan geven”.Ook Johan de Winter, directeur Rabobank Zeeuws-Vlaanderen, is enthousiast over de aanpak:” Door krachten te bundelen maken we Zeeuws-Vlaanderen aantrekkelijk; ook voor de arbeidsmarkt.”

Werkgevers die interesse hebben om zich aan te sluiten bij het initiatief kunnen in contact treden via de website zvss.nl.

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *