Tilburg is de eerste Zeeuws-Vlaamse Studentenstad.

Published by Koen Verhagen on

Dani Bracke, communicatie student uit Tilburg, bedenkt winnende concept ZeeBra.

Tijdens het BO2 event van Junior-Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen, dat vrijdag werd gehouden bij Vervaet in Biervliet, maakte Neldes Hovestad (Dow) bekend dat Tilburg de eerste Zeeuws-Vlaamse studentenstad is geworden. Het idee ZeeBra, ingezonden door communicatie student Dani Bracke, werd door de jury unaniem gekozen als beste inzending. Naast Tilburg waren Amsterdam, Antwerpen, Breda, Delft, Eindhoven, Gent, Koksijde, Maastricht, Utrecht en Vlissingen door studenten genomineerd als Zeeuws-Vlaamse Studentenstad.

Marcelle Hendrickx, wethouder Onderwijs Tilburg: “Dank je wel. Wat eervol! Uitgeroepen worden tot ‘de eerste Zeeuws Vlaamse Studentenstad’. Een extra bedankje aan Dani Bracke. Deze student lanceerde het idee om het beste van Zeeland en Brabant te combineren. Op allerlei gebieden: cultuur, muziek, culinair en onderwijs dus. Om als Tilburg als eerste deze erkenning te krijgen is geweldig! Daar ben ik bijzonder trots op.”

Doelstelling van de Zeeuws-Vlaamse Studentenstad is om het kennisniveau over carrièrekansen in de regio onder studenten en young-professionals te verhogen. De regio beschikt over geweldig mooie innovatieve bedrijven, die groeien als kool. En de kansen blijven toeemene. Onder meer door de komst van de nieuwe zeesluis in Terneuzen en de samenwerking tussen de havens van Vlissingen, Terneuzen en Gent.

In de winnende studentenstad wordt eind april/begin mei een groot event georganiseerd waar deelnemende werkgevers uit Vlaanderen en Zeeland stage- en scriptiemogelijkheden, vakantiewerk en carrièrekansen kunnen presenteren. Het event wordt afgesloten met een groot feest. Zeeuws-Vlaanderen staat immers bekend als Wereldkampioen in het combineren van het nuttige en het aangename. Daarnaast zullen contacten tussen werkgevers uit de regio en de winnende studentenstad, Tilburg, geïntensiveerd worden, zodat ook op dat vlak economische kansen gecreëerd kunnen worden.