Briefing

Wil jij jouw studentenstad aanmelden als Zeeuws-Vlaamse Studentenstad 2019? Heb jij een waanzinnig plan om een Zeeuws-Vlaams evenement te organiseren in jouw studentenstad?

Vorm een team met mede-studenten en laat jullie creativiteit, planningskracht en netwerk los op jullie plannen!  Stuur een bidbook in, waarin jullie beschrijven hoe jullie een jaar lang van jullie studentenstad de Zeeuws-Vlaamse Studentenstad gaan maken.

De belangrijkste doelstelling van de Zeeuws-Vlaamse Studentenstad is om studerend Zeeuws-Vlaams talent met elkaar in contact te blijven en in contact te laten komen met Zeeuws-Vlaamse werkgevers. Daarnaast biedt de verkiezing veel mogelijkheden om jouw studentenstad  een heel jaar lang op andere manieren te verbinden met Zeeuws-Vlaanderen. We zijn heel benieuwd wat jullie gaan bedenken om deze doelstellingen te realiseren!

Waarom meedoen?

Het schrijven van een bidbook voor de organisatie van de Zeeuws-Vlaamse Studentenstad is een forse klus, die natuurlijk uitstekend op je CV staat. Bovendien krijgt het winnende team de mogelijkheid om de plannen ook echt uit te voeren in de eigen studentenstad.

Studiepunten

Wij zijn in overleg met verschillende hogescholen en universiteiten om te kijken op welke wijze jij en je team van mede-studenten studiepunten kunnen behalen 1) voor het schrijven van het bidbook en 2) voor de organisatie van het event.

Voorwaarden

Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan jullie voorstel:

 1. Er vindt tenminste één groot event plaats waar werkgevers en studenten elkaar kunnen ontmoeten.
 2. Er is een mogelijkheid om vacatures, stages en vacatures in Zeeuws-Vlaanderen kenbaar te maken aan de studenten;
 3. Zeeuws-Vlaanderen moet positief in het middelpunt staan;
 4. Zeeuws-Vlaamse studenten hebben gratis toegang tot het evenement;
 5. Zeeuws-Vlaamse overheden (de drie gemeenten en de provincie) komen goed voor de dag;
 6. Zeeuws-Vlaamse bedrijven die ZVSS’19 sponsoren worden goed in het zonnetje gezet;
 7. Het voorstel moet financieel goed onderbouwd zijn. Ga uit van een budget van € 25.000.

Hierbij een paar ideeën die je mogelijk op weg helpen:

 • Denk na over een unieke locatie waar het feest plaats zou kunnen vinden.
 • Organiseer een bijeenkomst waar werkgevers uit jouw stad Zeeuws-Vlaamse werkgevers kunnen ontmoeten.
 • Organiseer een VIP-event om meer inkomsten te genereren. Denk hierbij aan een netwerk etentje waar ondernemers uit Zeeuws-Vlaanderen ondernemers uit jouw studentenstad kunnen ontmoeten. Misschien met een Zeeuws-Vlaamse kok?
 • Regel een Zeeuws-Vlaamse band of DJ op het feest.
 • Nodig bestuurders uit jouw studentenstad uit voor een dagje Zeeuws Vlaanderen.

Wie beoordeelt de plannen?

Alle ingestuurde plannen worden inhoudelijk beoordeeld door een jury. We hebben er bewust voor gekozen om er geen social media stemming van te maken, want we willen echt dat het team met het kwalitatief beste plan wint. De jury leden maken we medio augustus bekend.