Over ons

Stichting Talent Attraction Program Zeeuws-Vlaanderen i.o.

Doelstellingen:

  1. Het promoten van het wonen en werken in de Scheldemond-regio onder studenten, die buiten de provincie studeren; 
  2. Regionale werkgevers in contact brengen en houden met bovenstaande groep jongeren.

voor werkgevers:

Stichting Talent Attraction Program Zeeuws Vlaanderen is een samenwerking tussen werkgevers, die het belang van goede regiopromotie onderschrijven om blijvend onder de aandacht te komen van talent. Vanwege de lange termijn doelstellingen en de wens om zo efficient mogelijk te werken hebben zij zich gecommitteerd voor een periode van drie jaar.

voor studenten:

STAP ZV helpt studenten om snel en laagdrempelig een sterk zakelijk netwerk in de regio opbouwen, terwijl ze zelf buiten de regio studeren. Daardoor komen ze makkelijker aan stages, scriptieopdrachten en werk in de regio, waardoor de kans op langdurige vestiging in de regio aanzienlijk toeneemt.

Team

Het team van Stichting TAP ZV bestaat uit:

Over Zeeuws-Vlaanderen

Het gaat goed met Zeeuws-Vlaanderen, de Bourgondische streek in het zuiden van het mooie Zeeland. Er zijn geweldige kansen bij prachtige, innovatieve bedrijven voor studenten, net afgestudeerden en young professionals. In Zeeuws-Vlaanderen zelf, maar ook in ons achterland Vlaanderen en ‘aan d’n overkant’, in Goes, Middelburg en Vlissingen. De samenwerking tussen de havens van Gent, Terneuzen en Vlissingen zorgt voor nog meer bedrijvigheid. Er wordt ook fors geïnvesteerd in de infrastructuur. In Terneuzen wordt een nieuwe zeesluis gebouwd, die de komende jaren voor nog meer werkgelegenheid gaat zorgen.

Nieuwe Sluis Terneuzen
© Nieuw Sluis Terneuzen

Bovendien is het heerlijk wonen in de regio aan de Westerschelde. De woningprijzen zijn aantrekkelijk laag. Voor de prijs van een aftands appartementje met een postzegelbalkon in een achterstandswijk in de Randstad, koop je hier met gemak een twee-onder-één kap met flinke tuin of een vrijstaande woning met uitzicht over de wijde polders. En voor jonge gezinnen is het helemaal een feest, want nergens is het zo leuk om op te groeien als in Zeeuws-Vlaanderen.

Bovendien is er altijd van alles te doen. Elk weekend vinden er in de hele regio talloze evenementen voor jong en oud plaats. Lekker uitwaaien aan de kust of genieten van onze culinaire top-chefs? Geen enkel probleem. Je bent er zo, want files kennen we niet. En wil je een concert of theater bezoeken of lekker op stap gaan met vrienden, dan zit je in een mum van tijd in Antwerpen en Gent.

Die voordelen van het wonen en werken in en om Zeeuws-Vlaanderen zijn nog veel te onbekend bij studenten. Daarom gaan we jullie vanaf nu elk jaar bezoeken in jullie eigen studentenstad, waar we een spetterend event gaan neerzetten. Je kunt er werkgevers ontmoeten, waar je kunt kiezen uit talloze vacatures, stage- en scriptie opdrachten en vakantiebanen. En we sluiten af met een geweldig feest. Want Zeeuws-Vlaanderen is wereldkampioen in het combineren van het nuttige en het aangename. Tilburg werd in 2019 uitgeroepen tot eerste Zeeuws-Vlaamse Studentenstad.

Als je wilt dat we in 2020 jouw stad komen bezoeken, nomineer jouw stad dan als Zeeuws-Vlaamse Studentenstad met een leuk idee!

De Zeeuws-Vlaamse Studentenstad wordt ondersteund door meer dan vijftig regionale werkgevers.