De 155.000 werknemers van Cargill zijn verspreid over 70 landen. Ze werken onvermoeibaar om ons doel te bereiken: de wereld voeden op een veilige, verantwoordelijke en duurzame manier. Elke dag verbinden we landbouwers met markten, klanten met ingrediënten en mensen en dieren met de voedingsmiddelen die ze nodig hebben om te groeien.

We combineren 153 jaar ervaring met nieuwe technologieën en inzichten om een betrouwbare partner te zijn voor voedings-, landbouw-, financiële en industriële klanten in meer dan 125 landen. Zij aan zij bouwen we  aan een sterkere, duurzame toekomst voor de landbouw. Meer informatie is beschikbaar op Cargill.com of ons News Center.

‘Een concern als Cargill biedt volop kansen je te ontwikkelen’

“Het is bijna niet voor te stellen: ieder half uur kom je in aanraking met een product waarin een basisgrondstof van Cargill zit. Dat maakt deze werkgever zo interessant. De voedselindustrie fascineert mij. Ik ben dan ook blij dat ik na mijn universitaire studie in Gent bij Cargill in Sas van Gent kon starten als technical management trainee.”

Levi Maras (24) uit Stekene is sinds circa zes maanden werkzaam bij Cargill in Sas van Gent. Dit internationale concern levert wereldwijd voedsel, landbouw, financiële en industriële producten en diensten. In totaal heeft Cargill 155.000 medewerkers in dienst. Daarvan zijn er circa 350 werkzaam in Sas van Gent.

Specialisatie levensmiddelenindustrie en voeding
Levi maakte al tijdens zijn studie de keuze voor Cargill. “Na mijn middelbare school, koos ik voor de studie Bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Gent. Wat me vooral aansprak, was de breedte van de opleiding. Na mijn bachelor wilde ik me tijdens mijn master verder specialiseren in de levensmiddelenindustrie en voeding. Het traject van het land naar je bord fascineert me. Om die reden heb ik ook een stage van zes weken gedaan bij het R&D centrum van Cargill in Vilvoorde. Ik vond dat heel interessant. Daar werd onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van zetmeel. Verder sprak de werksfeer me bijzonder aan. Ik heb het ervaren als een stimulerende, uitdagende omgeving.”

Internationaal concern
Nog voordat Levi zijn studie heeft afgerond, stuit hij al op de vacature technical management trainee bij Cargill. “Ik had vijf jaar ‘op kot’ gewoond in Gent, maar wou weer terug in Stekene gaan wonen. Ik zocht in eerste instanties naar traineeships bij internationale concerns in Vlaanderen, tot ik me realiseerde dat de grens louter een fictieve streep is. Gelukkig, want daardoor kwam deze vacature in beeld. Het sprak me enorm aan om hier te kunnen beginnen. Het traineeship biedt me volop kansen om me verder te ontwikkelen.”

Intensief trainingsprogramma
Gedurende twee jaar doorloopt Levi een intensief programma, waarbij hij kennismaakt met vrijwel alle facetten van het werk binnen Cargill. Niet alleen vakinhoudelijke aspecten komen aan bod, maar ook soft skills zoals presentatietechnieken, coaching, leidinggeven en projectmanagement.  Wat verder erg leuk is, is dat er in Europa circa 20 trainees zijn, die vrijwel gelijktijdig gestart zijn. We hebben regelmatig contact via Skype en we gaan elkaar zeker ook ontmoeten. Dat grotere ‘plaatje’ maakt het werk voor mij zo interessant. Daar komt bij dat ik hier in Sas van Gent enorm goed ben opgevangen. Iedereen is bereid om over zijn werk te vertellen en doet dat bovendien met een zekere trots.”

Werken in Zeeuws-Vlaanderen
Hoewel Sas van Gent op nog geen half uur rijden van zijn woonplaats ligt, was Levi niet bekend met het stadje plaats. “Met de collega’s komen we wel eens in Sas van Gent. Mijn verdere sociale leven speelt zich voornamelijk in Stekene en omgeving af. Het werken in Nederland bevalt me prima. Natuurlijk is het even wat geregel met belastingen en verzekeringen, maar ik leer hier veel. Het cliché klopt: de hiërarchie is een stuk minder voelbaar en iedereen is vrij direct. Ik vind dat prima. De feedback is open en eerlijk. Daar kun je alleen maar van groeien.”

 

Cargill BV

Westkade 115
4551 LA Sas van Gent

Postadres
Postbus 9
4550 AA Sas van Gent
Nederland
Tel +31 (0)115 45 90 00
Fax +31 (0)115 45 10 33

Vacatures bij Cargill