Annelies Hermans, EH&S Delivery Leader

‘We plannen ons leven hier’

Maria Karvoutzi, die oorspronkelijk uit Griekenland komt, werkt als civil engineer bij Dow Benelux in Terneuzen. Ze werkt in een internationaal team. “De helft van de collega’s op de afdeling Engineering is Nederlands. De anderen komen uit verschillende landen, zoals Frankrijk, Polen, Griekenland en India. Ik ben opgegroeid in een kuststad, dus ik woon en werk met veel plezier in dit deel van Nederland. De kust is dichtbij en je kunt de natuur hier echt ervaren, zowel met de auto als met de fiets. Daarnaast hebben we het voorrecht om dichtbij enkele grote steden te wonen. Beide factoren dragen bij aan de kwaliteit van het leven, die wij voor ogen hebben.”

Maria werkt nu ongeveer drie jaar bij Dow. Het trok haar en haar partner aan om ervaringen op te doen in andere landen. “We wilden uit onze comfortzone stappen”, legt Maria uit. “Mijn partner begon een Master in Brussel en dus hadden we de mogelijkheid om daar een ​​jaar te wonen. Terwijl hij studeerde, volgde ik lessen Nederlands en zocht ik een baan in mijn sector. Een maand nadat mijn partner een stage begon aan de Universiteit Gent, kreeg ik deze functie aangeboden bij Dow.”

Net als thuis
Maria solliciteerde naar deze baan in Terneuzen, zonder iets van de stad te weten. “Het was een februari dag, een heel koude, maar zonnige dag. Ik belandde op het busstation en vervolgens in het centrum van Terneuzen. Ik vond de stad meteen leuk. Hoe vreemd dit ook mag klinken, ik zag veel overeenkomsten met mijn eigen woonplaats.” In het eerste jaar werkte ze via een detacheringsbureau bij Dow. Daarna kreeg ze een contract aangeboden bij Dow. “Vanaf het eerste moment besloten we Brussel te verlaten en naar Terneuzen te verhuizen. Brussel is een internationale stad met veel mogelijkheden, maar als hoofdstad erg druk. Je zag er echt nauwelijks natuur. Terneuzen gaf ons de rust en de kwaliteit, die we beoogden. Het detacheringsbureau hielp ons met de huisvesting. Daarna konden we Terneuzen en de provincie Zeeland gaan verkennen.”

Kust en natuur in de buurt
Momenteel wonen Maria en haar partner in Middelburg. Ze houden om verschillende redenen van deze stad. “Het is een mooie, historische stad. Het is leuk, schoon en goed georganiseerd en tegelijkertijd ook een levendige stad, vanwege de studenten en toeristen. Voor natuur- en watersportliefhebbers zoals wij is Middelburg de ideale plek. De kust is vlakbij en je hebt alle ruimte om de natuur te ervaren. Er zijn bovendien veel dingen om te zien en te doen. De reistijd naar en van ons werk is voor ons allebei acceptabel, vooral ook omdat er geen fileproblemen zijn.”

Toekomst
Maria is blij met haar werk en geniet van haar leven in deze regio. “Dow biedt me mogelijkheden om te groeien en mijn ambities waar te maken. Voor mij zijn dit de belangrijkste factoren om gemotiveerd te blijven voor mijn werk. Mijn partner en ik plannen ons leven hier. We hebben ons evenwicht gevonden en we zien onze toekomst in Nederland. We hebben vrienden uit verschillende landen en het samenkomen van verschillende culturen, persoonlijkheden en levenservaringen maakt ons dagelijks leven interessant en mooier. We hebben het voornemen om een huis te kopen in deze regio. Nederland is niet ver van Griekenland en het is mogelijk om mijn familie meerdere keren per jaar te bezoeken. Het kost me maar een paar uur om terug naar huis te vliegen.”

Dow Benelux B.V.
Herbert H. Dowweg 5
4542 NM HOEK
Postbus 48
4530 AA TERNEUZEN
Nederland

Tel. + 31 115 671234
Fax + 31 115 672423

Vacatures bij Dow Benelux bv