Zeeland groeit omdat het er fijn is om te wonen en omdat steeds meer ondernemers er zich vestigen. Ook is Zeeland de vakantieprovincie bij uitstek om te genieten van zon, zee en strand en waar steeds meer bezoekers komen om te genieten van culturele en sportieve activiteiten.

Wonen kan in Zeeland vlak bij het water, op het platteland of in de stad. De Zeeuwse steden hebben veel onderwijs en zorgvoorzieningen in de directe woonomgeving, een gevarieerd cultureel en culinair aanbod, monumentale bezienswaardigheden, aansprekende evenementen en winkels.

In Zeeland groeit ook het aantal vacatures. De komende vijf jaar zijn er naar verwachting 6000 vacatures, waarvan veel in de techniek en zorg. Om deze vacatures te kunnen vervullen zijn er veel nieuwe Zeeuwen nodig. Om hierop in te spelen onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn om vraag en aanbod op de vacaturemarkt zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten.

Het uitgangspunt hierbij is een sterke regio als onderwerp de Zeeuwse agenda. De Z4-steden spelen daarbij een belangrijke rol spelen.

In overleg met de provincie willen we in Goes een pilot opzetten om te verkennen hoe we potentiele werknemers van buiten Zeeland kunnen interesseren om in Zeeland te komen werken en bij voorkeur ook wonen. Daarom steunen wij als Gemeente Goes het platform “de Zeeuws Vlaamse studentenstad”