PureBlue ontwikkelt duurzame en innovatieve oplossingen voor al uw waterproblemen: van waterproductie, afvalwaterbehandeling tot waterhergebruik. Wij vertrekken hierbij steeds vanuit onze missie: het van de natuur geleende water in zijn natuurlijke staat teruggeven aan de natuur én dit op een duurzame manier.

Medewerkers aan het woord

Joost van Diën, Production Coordinator

  

Nicky de Kort ‘Waarom weggaan? Ik heb hier alles’

“De mooiste plek is voor mij het water. Mijn ouders hebben een zeilboot, dus waarschijnlijk is de liefde daar ontstaan. Ik vind het geweldig om vanaf de haven in Walsoorden naar de schepen op de Westerschelde te kijken. Ik geniet hier en zie geen reden om Zeeuws-Vlaanderen te verlaten.”

Het is niet dat Nicky de Kort (21) niets van de wereld gezien heeft. Integendeel, haar studie Maritiem Officier aan de Hogere Zeevaartschool in Vlissingen bracht haar bijna letterlijk in alle windstreken. Toch was de keuze om na haar opleiding terug te keren naar Kloosterzande snel gemaakt. “Hier woont mijn familie en mijn vrienden. Die zijn belangrijk voor mij. We gaan uit in Kloosterzande en Hulst. En als we willen, zitten we zo in Antwerpen.”

Wereldzeeën
Natuurlijk had Nicky voor haar opleiding ook een hogeschool kunnen kiezen in Amsterdam of Rotterdam, maar Vlissingen was voor haar precies groot genoeg. Vanwege de afstand koos ze ervoor om daar op kamers te gaan, zoals het merendeel van haar studiegenoten. “Ik heb een leuke studietijd gehad. We deden veel met de klas en de studentenvereniging organiseerde vrijwel wekelijks een feest.” Voor haar stage scheepte ze in bij Royal Wagenborg. “Ik heb bijna vijf maanden meegevaren, van Panama naar Canada, Verenigde Staten, Midden-Amerika en Europa. Het was bijzonder om mee te maken, maar ik wist daarna zeker dat ik dit niet zag als carriereperspectief.”

Waterzuiveringsinstallaties
Na het behalen van haar diploma, lag het voor Nicky voor de hand om in Zeeuws-Vlaanderen op zoek te gaan naar een baan. “Ik heb nooit overwogen om weg te gaan. Waarom zou ik? Het bedrijfsleven hier staat te springen om goed opgeleide technische mensen.” Tijdens Roetsjbaan van Rootzz Zeeuws-Vlaanderen komt Nicky in contact met PureBlue in Kapellebrug en enkele andere werkgevers. “Ik heb uiteindelijk voor PureBlue gekozen. Als medewerker van het serviceteam ben ik hier zowel op kantoor als in de werkplaats actief. PureBlue is sterk in waterzuivereingsinstallaties, bijvoorbeeld aan boord van riviercruiseschepen. Mijn taak is de service aan deze installaties in te plannen en de werkvoorbereiding te doen voor de monteurs. Ik onderhoud daarvoor nauw contact met de schepen. Het werken in een team spreekt me aan. Bovendien, PureBlue maakt een sterke groei door. Ik vind het leuk om daar een bijdrage aan te leveren en mee te denken over hoe we een en ander zo goed mogelijk kunnen organiseren.”

PureBlue
Gentsevaart 21
4565 ER Kapellebrug
T: +31 114 32 10 20
M: info@pureblue.nl


Vacatures bij PureBlue