Marco Faas, Proces Technologie

Jurre Zegers ‘Volop carrièrekansen bij Trinseo’

Als process automation leader bij Trinseo in Terneuzen is Jurre Zegers (29) verantwoordelijk voor het programmeren van besturingssystemen in fabrieken wereldwijd. Hij doet dit met een team van circa zeventig collega’s, waarvan een flink aantal eveneens in Terneuzen werkt. “We bouwen hoofdzakelijk nieuwe systemen. Naast het werken binnen strakke deadlines, is de grootste uitdaging dat deze besturingssystemen net zo veilig en goed produceren als de systemen die ze vervangen.”

Vijf jaar werkt Jurre nu bij Trinseo. De eerste drie jaar was hij process automation engineer. Inmiddels heeft hij een volgende stap gemaakt in zijn carrière. Trinseo is wereldwijd actief en produceert hoofdzakelijk kunststof, synthetische rubber en latex. In Terneuzen heeft het bedrijf vier productielocaties op de site van Dow Benelux en een innovatiecentrum bij het Trinseo hoofdkantoor. “Het carrièreperspectief is hier prima”, vertelt Jurre. “Misschien betekent dat voor mij dat ik op termijn een periode naar een buitenlandse vestiging kan. Dat lijkt me een fantastische ervaring.”

Werk en vrienden
De functie bij Trinseo vond Jurre vrijwel direct nadat hij was afgestudeerd als Master Chemical Engineer aan de TU Eindhoven. “Ondanks mijn studie bleef ik contact houden met Zeeuws-Vlaanderen. In de weekenden ging ik vrijwel altijd terug naar huis in Hulst. Daar had ik mijn weekendbaantje en mijn vriendengroep van het Reynaert College. Toen ik eenmaal klaar was met mijn studie, lag het voor de hand dat ik in de Kanaalzone of de regio Antwerpen zou gaan solliciteren. In de chemische industrie zijn veel mooie hbo- en wo-functies beschikbaar.”

Koersfiets
Inmiddels heeft Jurre een eigen huis gekocht in Hulst. “Het is een heerlijk huis, met een tuin, in de binnenstad van Hulst. Voor dat bedrag had ik in Eindhoven hoogstens een appartement in een buitenwijk kunnen kopen. Ik woon er ontzettend graag en heb het naar mijn zin in Hulst. Alles wat ik nodig heb, is hier te koop. Bovendien, met de auto zit je zo in Antwerpen of Breda. Naast het contact met familie en vrienden, kan ik soms heerlijk ontspannen op mijn koersfiets. Je zit zo in de polders rond Hulst. Het is daar prachtig en je kunt er nog rustig fietsen, zonder al teveel hinder van auto’s.”

 

Trinseo Netherlands B.V.

Innovatieweg 14

4542 NH Hoek

+31 115 238 000